Avonturenpark opent Spinning Coaster

Nieuwe attractie op iconische locatie

In het voorjaar van 2022 opent Avonturenpark Hellendoorn een nieuw avontuur op een iconische locatie. Deze plek is iconisch, omdat hier tussen 1949 en 2012 Het Doolhof te vinden was. Exact 75 jaar na de aanleg wordt opnieuw een historische stap gezet: er komt een vierde achtbaan in Hellendoorn.

Het Overijsselse familiepretpark is direct na de sluiting van seizoen 2021 gestart met de voorbereidingen. In het najaar werd het terrein van 1500 m² bouwrijp gemaakt voor de komst van een Reverchon Spinning Coaster uit Mexico. Deze familie-achtbaan zal draaiende karretjes krijgen en bevat meerdere haarspeldbochten. De Spinning Coaster heeft een baanlengte van 420 meter en wordt de eerste Reverchon pretparkachtbaan in de Benelux. Een echte primeur.

René Peul van het Avonturenpark is blij met de nieuwste aanwinst: ,,We zijn enorm trots dat we ons achtbanenaanbod gaan uitbreiden met een Spinning Coaster. Deze stond namelijk al jaren op ons verlanglijstje. We hebben hem helemaal gereviseerd, de coaster is straks beter dan nieuw.”

Peul vervolgt: ,,Deze achtbaan is niet zomaar een attractie. Het wordt het laatste hoofdstuk van een uniek drieluik. In dit themagebied streek in 2017 draak Hellendra met haar DrakenNest neer en werd in 2021 de draak Balagos – de Flying Flame – gevangen door dappere ridders, om vervolgens opgesloten te worden in een diepe put op het dorpsplein. De nieuwe attractie draait om de legendarische overwinning op Balagos. We komen dus nu te weten door wie Balagos gevangen is.”

De laatste jaren heeft het Avonturenpark meer en meer aandacht gegeven aan thematisering in en rondom attracties, om zo de beleving te verbeteren. Voor de nieuwe achtbaan is er opnieuw een bijzonder creatief proces opgestart. ,,Het wordt de finale van ons spannende drieluikverhaal en zal een unieke belevenis worden. Met nieuwe karakters, een avontuurlijke verhaallijn, prachtige theming én eigen soundtrack. We kunnen niet wachten totdat alles af is en de gasten vanaf het voorjaar zelf de overwinning op Balagos kunnen beleven!”

doolhof avonturenpark hellendoorn