Avonturenpark Hellendoorn krijgt spinning coaster in 2022

Eerder konden we al melden dat er geruchten gingen over een nieuwe attractie in Avonturenpark Hellendoorn. Nu is bekend geworden dat het zou gaan om een spinning coaster.

Op een veld tussen de achtbaan Balagos en de duikshow is afzetlint gespannen. De nieuwe familieachtbaan met draaiende karretjes zal bij de start van het nieuwe seizoen op 9 april openen. Vroeger was op deze plek een doolhof te vinden. René Peul is marketingdirecteur van het avonturenpark en wil alleen bevestigen dat het gaat om een achtbaan uit een park in Noord-Amerika.

Onderdelen van de achtbaan liggen momenteel bij het attractiebedrijf Most Revisie voor een verfbeurt. Looopings weet te melden dat het zou gaan om een tweedehands achtbaan van de fabrikant Reverchon. De baan is afkomstig uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Mágico.

Andere spinning coasters zijn bijvoorbeeld Naga Bay in Bobbejaanland en DWervelwind in Toverland. De nieuwe achtbaan in Hellendoorn is de vierde achtbaan in het park. De andere drie achtbanen zijn Balagos, Donderstenen en de Rioolrat.

Met dank aan: Looopings.nl