Achtbaan RidderStrijd in Hellendoorn voorlopig nog niet open

Het Avonturenpark Hellendoorn heeft slecht nieuws ontvangen met betrekking tot de nieuwe achtbaan, genaamd RidderStrijd. Tijdens het testen van de spinning coaster zijn er complicaties opgetreden, waardoor de achtbaan nog niet kan worden geopend.

De werkzaamheden aan de achtbaan begonnen al in het najaar van 2021 en oorspronkelijk zou de achtbaan in het voorjaar van 2022 operationeel moeten zijn. Door vertraagde levertijden werd de opening uitgesteld.

Volgens een woordvoerder ontbraken essentiële delen van het besturingssysteem en konden de benodigde tests niet worden uitgevoerd. Hoewel het park hoopte dat de achtbaan later in 2022 geopend zou kunnen worden, bleek dit niet mogelijk. In november 2022 werden er nog beelden vrijgegeven van testritten, maar tijdens het uitvoerige testproces zijn er verbeterpunten aan het licht gekomen. Hierdoor zijn er aanpassingen nodig voordat de nieuwe achtbaan kan worden geopend.

Hoewel er geen concrete datum is genoemd, zal de achtbaan naar verwachting in de zomer van 2023 worden geopend. Het park zal bepaalde baandelen verstevigen om de levensduur te verlengen en optimale continuïteit te bieden. Een woordvoerder van het park noemt het lastig te voorspellen hoe lang het nog zal duren voordat de achtbaan kan worden geopend.

De achtbaan RidderStrijd heeft een achtergrondverhaal over vier ridders die met behulp van luchtstrijdwagens een gemene draak hebben verslagen. De 13 meter hoge en 420 meter lange achtbaan is van het type wilde muis en afkomstig uit een gesloten Mexicaans attractiepark. Het model is bekend van de kermis, waar de constructie voortdurend wordt opgebouwd en afgebroken in enkele dagen tijd.