Aviodrome zoekt matrassen voor Doornroosje

Aviodrome op zoek naar matrassen voor ‘Doornroosje’

Douglas DC-3 wordt komende week vervoerd naar Aviodrome

Lelystad, 23 september 2016 – Luchtvaart-Themapark Aviodrome maakt zich op voor de komst van een nieuw vliegtuig; een DC-3 uit 1944. Heel recent nam Aviodrome het toestel over van de Dutch Dakota Association (DDA). Het wordt komende week van Schiphol per boot vervoerd naar het themapark. Om het vliegtuig veilig te kunnen vervoeren zamelt Aviodrome oude matrassen in. 
aviodrome logo
Het toestel, onder kenners bekend als de Douglas DC-3 / C-47 Dakota PH-DDZ, werd in 1987 door de Dutch Dakota Association (DDA) naar Nederland gehaald, met als doel het op te slaan en in 2010 te restaureren. Na de aankomst in mei 1987 is de restauratie van het toestel voortvarend aangepakt, wat uiteindelijk een twaalf jaar durend project bleek. Vandaar de naam ‘Doornroosje’.
Omdat het toestel op dit moment niet luchtvaardig is, wordt het over het water naar Aviodrome gebracht. De vleugels worden op Schiphol gedemonteerd, waarna Doornroosje per boot via de grachten van Amsterdam naar Lelystad wordt vervoerd. Daar wordt het toestel weer in elkaar gezet, met als uiteindelijk doel het weer te laten vliegen. Het vliegtuig is direct na aankomst te zien in de T2-Hangar van Aviodrome. Hier zal de komende maanden gewerkt worden aan het luchtwaardig maken van het vliegtuig.
Oude matrassen inzamelen 
Om het waardevolle vliegtuig zo veel mogelijk te beschermen, is het van belang dat het ingepakt in zachte materialen wordt vervoerd. Aviodrome is daarom op zoek naar matrassen. Mensen die Doornroosje willen helpen om zacht te reizen, kunnen hun matras t/m zondag 25 september aanmelden via www.aviodrome.nl/doornroosje. Zij horen na hun aanmelding wanneer het matras ingeleverd kan worden. Onder de deelnemers worden 5 vrijkaarten voor Aviodrome verloot. Daarmee kan de winnaar de Doornroosje in het echt komen bewonderen bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome.
Meer informatie over het vervoer en de actie is te vinden op www.aviodrome.nl/doornroosje en via de Facebook-pagina van Aviodrome.